Klet daje vinu poseben pečat
Dobro vino nastane v vinogradu in ne v kleti, kjer se ohrani le tisto, kar se v vinogradu ustvari.
Prepoznavnost naših vin je posledica posebnih naravnih danosti, tako mikroklime kot zemlje, obogatenih z doslednim delom v vinogradom, kjer se začuti skrb za naravo. V sozvočju z naravo nadaljujemo v kleti, kjer z izkušnjami prednikov in našim znanjem dajemo vinom poseben pečat, kar se izraža v poudarjeni strukturi in mineralnosti vin.
V stari, obokani ( velbani ) kleti delata vino le les in čas. Vinar le usmerja in nadzoruje pot, ki pelje vino na varno pod streho - v steklenico.
Na Vipavskem je klet že v starih časih veljala za posvečen prostor v hiši. To je bil prostor, kamor je gospodar s spoštovanjem povabil gosta, tu so se ob kozarcu dobre kapljice sklepala prijateljstva, dogovori in posli. Tako je pri nas tudi danes in želimo si, da bi tako ostalo v bodoče. Vrata naše kleti so vedno odprta.
Dobrodošli vsi, ki v srcu dobro mislite, ki ljubite naravo in njen najžlahtnejši dar – vino.